Interfoni i videofoni

Sistema interfona i videofona

Interfonski sistemi su namjenjeni u najvećem broju slučajeva stambenim zgradama te u manjem za kuće i poslovne objekte to jest tamo gdje je potrebna audio komunikacija. Naprednija verzija interfona je ona sa kamerom ili tzv. videofon jer ako osim audio komunikacije želite imati i video komunikaciju onda je to pravo rješenje za vas. Pomoću interfona i videofona se vrši i kontrola pristupa što zahtjeva visok nivo pouzdanosti odabrane opreme. Po načinu ugradnja onda ih možemo selektovati kao:

žičani sistemi i 

bežični sistemi.

66_interfon
75_interfon
74_interfon
73_interfon
70_interfon
71_interfon
72_interfon

Prednosti sistema interfona i videofona

Povećanje sigurnosti

O interfonima možete razmišljati kao o zvonu na vratima pri čemu osoba sa kojom razgovarate nema mogućnost fizičkog kontakta (poželjno za djecu i osobe ženskog spola). Dok je videofon jedna vrsta video šijunke na vratima.

Dodatne funkcije

Neki modeli imaju mogućnost povezivanja sa mobilnim telefonima tako da sve aktivnosti usmjerene ka ulazu koji želite kontrolisati možete imati istog trenutka, bez obzira na vašu udaljenost, kroz pisane obavijesti ili direktni audio i video poziv.

Praktičnost

Ne morate odmah ustati da vidite ko je ispred vrata a sami kontrolišete tko ulazi u vaš prostor.

Privatnost

Ovisno o vašim obavezama uvijek vam ostaje opcija svjesnog zanemarivanja poziva sa zapisom posjetioca.

Šta je bitno kod odabira ovih sistema

Najbitniji faktor kod odabira sistema je proizvođač jer govorimo o elektronskoj opremi koja treba biti dugovječna stoga kada dođe do oštećenja ili kvara potraga za rezervnim djelovina ne smije biti nemoguća misija.

68_interfon

Interfoni
Audio komunikacija sa kontrolom pristupa

U današnje vrijeme videointerfoni se proizvode u različitim oblicima sa prilagodivim opcijama postavki za korisnika čime se jednim dijelom približavaju sistemima video nadzora, a to im pak daje i nove veće mogućnosti.

69_interfon

Videofoni
Audio i video komunikacija sa kontrolom pristupa

67_interfon

Imate li iskustva s interfonima?

Podjelite svoje mišljenje sa nama ili postavite nam pitanje odnosno razmislite o svojim potrebama, jer postoji širok spektar interfon sistema prilagođenih različitim situacijama.