Sistem video nadzora

Kako odabrati video nadzor prema ličnim potrebama?

Pouzadani proizvodi sa mnogo inovativnost i tehnoloških noviteta za fleksibilnu sigurnost su dosupni i na našem tržištu u vidu IP ili analognih HD sistema video nadzora. IP sistemi videonadzora se koriste za zaštitu kompleksnijih i s aspekta sigurnosti rizičnijih objekata te otvorenih prostora i to najčešće u aplikacijama u kojima je važna identifikacija osoba i uočavanje detalja na snimci. Dok se analogni HD sistemi videonadzora upotrebljavaju za zaštitu stambenih i poslovnih objekata onih korisnika koji žele unaprijediti kvalitet sistema na već postojećem identičnom sistemu pri čemu treba zadržati postojeću instalaciju izvedenu putem koaksijalnih kablova. Pomenute sisteme ukratko možemo razvrstati na:

Sistem za stanove i poslovne prostore

Sistem za srednje i velike firme

Sistem za velike poslovne grupacije

46_vn
53_vn
48_vn
51_vn
49_vn
50_vn
52_vn

Analitika sistema video nadzora

Brojanje prelaza linije

Nakon definisanja to jest ucrtavanja željene linije kamera ili snimač mogu vršiti funkciju brojanja prelaza preko linije u oba smjera te razvrstati da li su u pitanju ljudi, bicikla ili motorna vozila.

Prepoznavanje lica

Praćenju kretanja osoba je dodata još jedna funkcija to jest prepoznavanje ljudi po ličnom izgledu ili preciznije po licu. Osim lakše pretrage prilikom pregleda snimka moguće je dobiti i vremenske analize.

Brojanje ulaza i izlaza iz zone

Određivanjem zone od interesa identično načinu brojanja prelaza linije sistem u ovom slučaju registruje sve ulaze i izlaze iz označenog područja te ih prikazuje na monitoru i pohranjuje u memoriju.

Prepoznavanje registarskih tablica

Ova sposobnost video sistema je omogućila izradu baze podataka korisnika čija kombinacija sa drugim uređajim može biti iskorištena za kontrolu pristupa (npr. otvaranje rampe samo ovlaštenim vozilima).

Video nadzor na nekarakterističnim mjestima

U savremenom dobu kojem živimo pojavljuju se različite potrebe za video nadzorom na mjestima na kojim to nije bilo uobičajno pri čemu ne postoje osnovni uvjeti (npr. napajanje električnom energijom). Ali i za to postoje rješenja...

44_vn

Izvori pitke vode ili parkovi
Video nadzor sa solarnim panelima

Teško dostupna mjesta kao zaštićeni parkovi prirode ili izvori pitke vode a koji se po zakonskim odredbama moraju čuvati najčešće nemaju stalni dovod struje niti pristup internetu. Međutim, i za to postoje tehnička rješenja...

close up of human finger is pushing elevator button

Liftovi
Video nadzor sa zaštitom privatnosti

47_vn

Da li želite saznati sve o video nadzoru?

Pitate li se koja su rješenja za prepoznavanje tjelesne temperature, koja je rezolucija potrebna za kvalitetan snimak, možete li kameru zaštititi od fizičkog oštećenja, želite video snimak u boji i po mraku, koje sve alarme možete dobijati u vidu obaviještenja na vaš email itd.

Tu smo za vas
Kontaktirajte nas da vam olakšamo životne navike, poslovanje odnosno prijuštite sebi dodatnu sigurnost i bezbjednost.